loading...
ماینر و ارز دیجیتال
akram sajadi بازدید : 14 شنبه 23 فروردین 1399 نظرات (0)

در بازارهاي صعودي، ماينرها با خوشحالي به حاشيه سودشان که سريعتر از ميزان سختي شبکه رشد مي‌کند، نگاه مي‌کنند. البته اوضاع هميشه براي آن‌ها خوب پيش نمي‌رود. زماني که سختي افزايش پيدا مي‌کند ولي قيمت از اين روند پيروي نمي‌کند، رقابت براي باقي ماندن در مدار سوددهي آغاز مي‌شود.

پيش از سال 2018 براي پيش افتادن از بقيه ماينرها در شبکه بيت کوين تنها دو روش وجود داشت:

  1. پيدا کردن برق ارزان
  2. خريد سخت‌افزارهاي بهينه‌تر

با معرفي اورت اي‌سيک بوست (overt AsicBoost) در اکتبر سال 2018 که توسط شرکت برينز (Braiins) ساخته شده بود، رقابت براي سودآوري استخراج وارد مرحله جديدي شد. با اين قابليت ماينرها مي‌توانستند با اجراي فريمور مخصوصي بر روي دستگاه‌هاي اي‌سيک، هزينه‌هاي خود را تا 13 درصد کاهش دهند. اين نوآوري آغاز اتفاقات بزرگ بعدي بود.

 

اتوتيونينگ , اي سيک بوست جديد:

 

با بررسي هر روند مي‌توان متوجه شد اولين افرادي که اقدام به استفاده از يک نوآوري مي‌کنند، کساني هستند که بيشترين سود را مي‌برند. 

بيت مين، توليدکننده دستگاه‌هاي ماينر S9 که از قابليت اي‌سيک بوست پشتيباني مي‌کنند، پيش از آن مدعي شد که در عمليات استخراج خود از اي‌سيک بوست استفاده نمي‌کند و در پاسخ به شايعات اعلام کرد که به صورت مخفيانه در حال آزمايش اين موضوع بوده است. با اين حال، اين نوآوري به توسعه‌ي فريمور‌هاي خارجي سرعت بخشيد تا بسياري از ماينرها را به سوي جايگزين کردن آن‌ها با فريمور خود دستگاه تشويق کند.

شرکت برينز اما پا را فراتر گذاشت و تنها به معرفي اين قابليت اکتفا نکرد. برينز با انتشار يک بروزرساني سريع بر روي فريمور متن‌باز Braiins OS، اي‌سيک بوست را بر روي آن فعال کرد. اين اتفاق باعث شد تا هر ماينري بتواند از اي‌سيک بوست به طور رايگان استفاده کند بطوريکه طي 5 ماه آينده حدود 40 درصد ماينرها از آن استفاده کردند.

امروزه حدود 70 درصد بلاک‌هاي استخراج شده در شبکه بيت کوين با قابليت اورت اي‌سيک بوست ماين مي‌شوند. به همين خاطر اي‌سيک بوست امروزه يک مزيت محسوب نمي‌شود و تنها راهي براي همگام شدن با ساير ماينرهاست.

 

هر چند پيشرفت‌هاي اخير در نرم‌افزارهاي ماينينگ و فريمورهايي که از آن‌ها تحت عنوان اتوتيونينگ ياد مي‌شود، مزيتي به مراتب بزرگتر از اي‌سيک بوست در اختيار استخراج‌کنندگان قرار مي‌دهد و تنها تعداد اندکي از ماينرها استفاده از آن را شروع کرده‌اند.

 

معني اتوتيونينگ در استخراج ارزهاي ديجيتال چيست؟

 

دستگاه‌هاي استخراج اي‌سيک از چيپ‌هاي محاسبه‌کننده‌ي ريز بسياري تشکيل شده‌اند که عمليات هشينگ در آن‌ها اتفاق مي‌افتد. اين چيپ‌ها از سيليکون که در نيمه‌رساناها و ريز الکترونيک کاربرد دارند، ساخته شده‌اند. نکته مهم اين است که تمامي چيپ‌هاي سيليکوني کاملا يکسان نيستند و مشخصات الکتريکي آن‌ها اندکي با هم تفاوت دارند.

توليدکننده‌ها از اين موضوع اطلاع دارد و مشخصات عملکرد دستگاه‌هاي استخراج خود را با توجه به پايين‌ترين تلرانس منتشر مي‌کنند. به عبارت ديگر، توليدکننده‌ها با اطلاع از فرکانسي که بهترين عملکرد را در چيپ‌هاي با کيفيت پايينتر نشان مي‌دهد، در ساير تراشه‌هاي دستگاه نيز از اين فرکانس استفاده مي‌کنند. به همين خاطر هم دستگاه‌هاي استخراج، ظرفيت قدرت هشِ استفاده نشده‌ي بيشتري مي‌توانند داشته باشند.

اتوتيونينگ هر تراشه دستگاه روشي است تا عملکرد اي‌سيک را از طريق نرم‌افزاري و به وسيله فريمور بهينه کرد. اين روش کليه ظرفيت موجود در هر تراشه دستگاه را به جاي استفاده از تنظيمات کارخانه يکسان براي تمامي آن‌ها به کار مي‌گيرد. نتيجه نهايي به هش ريت بالاتر در مصرف انرژي يکسان و به عبارتي سود بيشتر براي ماينرها ختم مي‌شود.

 

چرا اتوتيونينگ هنوز يک روش محبوب نيست؟

 

شايد برايتان سوال شده باشد که چرا سازندگان دستگاه‌ها، محصولات خود را با عملکردي پايينتر از مقدار واقعي مي‌فروشند. براي اين پرسش مي‌توان چندين دليل مطرح کرد:

  • ناهمگوني دستگاه براي توليد‌کننده‌ها خوب نيست: مشتريان مي‌خواهند بدانند که دقيقا چه دستگاهي سفارش داده‌اند. پس ايده جالبي نيست که توليد‌کننده‌ها محصولي با عملکرد غيرقابل پيش‌بيني و پايدار در هر دستگاه عرضه کنند.
  • نيازمند منابع توسعه و تحقيق: توسعه‌ي فريمور‌هاي اتوتيونينگ مورد پيچيده‌اي است و توليد‌کننده‌ها براي ساخت فريمور خود هزينه و منابع بسياري اختصاص مي‌دهند.

پس چرا ماينرها به استفاده از اتوتيونينگ روي نمي‌آورند؟ واقعيت اين است که هنوز بسياري از آن‌ها از اينکه اتوتيونينگ چيست و تا چه اندازه مي‌تواند عملکرد دستگاه‌هايشان را بهبود بخشد، اطلاعي ندارند. آن‌ها فرض مي‌کنند که توليدکنندگان محصولات فروخته شده را تا بالاترين حد ممکن بهينه ساخته‌اند، پس بهبود قابل توجه عملکرد اي‌سيک از اين طريق به ذهن آن‌ها خطور نمي‌کند.

مسئله ديگري که وجود دارد، بسياري از توليدکنندگانِ سخت‌افزارهاي استخراج نمي‌خواهند خريداران دستگاه‌ آن‌ها از فريمورهاي جايگزين استفاده کنند، پس با اعلام اينکه گارانتي دستگاه‌هايشان در صورت عدم استفاده از فريمور کارخانه باطل مي‌شود، مانع آن‌ها مي‌شوند.

 

چگونه دستگاه خود را اتوتيونينگ کنيم؟

 

برينز، شرکتي که براي اولين بار قابليت اي‌سيک بوست را معرفي کرد، اخيرا يک فريمور اتوتيونينگ تحت عنوان + Braiins OS منتشر کرده است. اين فريمور در حال حاضر از دستگاه‌هاي انت ماينر S9، S9i و S9j پشتيباني مي‌کند و در آينده نزديک نيز طبق آنچه در وبسايت اين شرکت آمده، انت ماينر S17 نيز به جمع اين دستگاه‌ها اضافه خواهد شد.

علاوه بر بهبود 20 الي 30 درصدي عملکرد دستگاه توسط اين فريمور، مزيت مهم ديگر تخفيف 50 درصدي در کارمزدهاي استخر اسلاش پول است. در حالي که فريمورهاي اتوتيونينيگ ديگري نيز در بازار موجود است، اين اولين فريمور ارائه شده توسط يک استخر استخراج صاحب نام است که با تخفيف قابل توجهي در کارمزدهاي خود عرضه شده است. همچنين +Braiins OS شامل پياده‌سازي مهم ديگري از ديگر پروژه عظيم اسلاش پول يعني Stratum V2 است.

براي کساني که از جزئيات اين پروژه اطلاع ندارند، نسخه دوم استراتوم نسل بعدي پروتکل استخراج به شمار مي‌آيد که بزرگترين مشکلات موجود در نسخه‌ي از رده خارج شده‌ي Stratum V1 را حل مي‌کند. اين پروتکل استخراج با بهبود بهره‌وري از طريق کاهش حجم و فرکانس اطلاعات انتقالي، هزينه‌هاي زيرساختي را براي استخرها کاهش داده و راه‌اندازي عمليات ماينينگ را در نقاطي که به اينترنت کم‌سرعت دسترسي دارند نيز ممکن مي‌کند.

نسخه دوم استراتوم براي محافظت از حملات مرد مياني و سرقت هش‌ريت توسط هکر‌ها، عمليات رمزگذاري را انجام داده و با بهره‌گيري از ايده‌ي ارائه شده توسط BetterHash مت کارلو، قابليت غيرمتمرکزتري را به ماينينگ اضافه مي‌کند تا هر ماينر تراکنش‌هاي بلاک را خودش انتخاب کند.

فريمور اتوتيونينگ در استخر اسلاش پول :

تيک تاک عقربه‌هاي ساعت از نزديک شدن به رويداد هاوينگ خبر مي‌دهد. نصف شدن پاداش استخراج بيت کوين باعث شده تا ماينرها در سراسر جهان به دنبال روش‌هاي بهينه‌تري جهت باقي ماندن در عرصه رقابت و کسب سود از شبکه بيت کوين در عمليات ماينينگ خود باشند.

اما يک نکته بسيار مهمتر که وجود دارد، خود قيمت بيت کوين است. اگر قيمت بيت کوين تا زمان هاوينگ افزايش پيدا نکند، بسياري از ماينرها پس از اين رويداد مجبور به خاموش کردن دستگاه‌هايشان مي‌شوند. با اين حال در کنار عامل غيرقابل پيش‌بيني قيمت، برخي عوامل نيز وجود دارند که استخراج‌کنندگان با کنترل آن‌ها مي‌توانند همچنان در عرصه رقابت براي استخراج بيت کوين باقي بمانند.

فريمور يکي از اين عوامل است که ناديده گرفتن آن، به خصوص براي عمليات‌ کوچکتر استخراج و ماينرهاي خُرد، تقريبا غيرممکن است. دليل آن نيز به عملکرد دستگاه‌هاي اي‌سيک برمي‌گردد که تنها به خصوصيات تعبيه شده توسط توليدکننده محدود نمي‌شود. با برخي ترفندهاي نرم‌افزاري که از آن تحت عنوان فرايند اتوتيونينگ (Auto tuning) ياد مي‌شود، مي‌توان هش‌ريت يک دستگاه اي‌سيک را بدون دست بردن در ميزان بهره‌وري، به طور قابل توجهي افزايش داد.

فريمور اتو تيونينگ جديد عرضه شده از سوي شرکت برينز، به دنبال ايجاد تغييرات بزرگي در اين زمينه است.

 

توسعه‌ فريمور جديد توسط قديمي‌ترين استخر استخراج بيت کوين

 

اسلاش پول يک استخر شناخته‌شده در دنياي ماينينگ به حساب مي‌آيد. در واقع اسلاش پول اولين استخر استخراج بيت کوين بود که در سال 2010 راه‌اندازي شد؛ زماني که ماينينگ تنها با سي‌پي‌يو و توسط خوره‌هاي کامپيوتر و سايفرپانک‌ها انجام مي‌شد.

از آن زمان تاکنون شاهد پيدايش و نابودي استخرهاي بسياري بوده‌ايم، اما اسلاش پول تا به امروز قادر بوده که در عرصه ماينينگ باقي بماند. از سوي ديگر اين استخر با توسعه‌ي پروژه‌هاي نظيري نسخه دوم استراتوم (Startum V2) که يک پروتکل غيرمتمرکز، بهينه و امن براي استخرهاي استخراج محسوب مي‌شود، نقش خود را به عنوان يک نوآور پيشرو به خوبي ايفا کرده است.

اما برينز که شايد چندان در اين حوزه شناخته‌شده نباشد، در واقع شرکت مادر و گرداننده اين استخر است. در حقيقت اسلاش پول تنها يکي از سرويس‌هاي ارائه شده توسط برينز به شمار مي‌آيد و اين شرکت چند سالي مي‌شود که مشغول توسعه‌ي فريمور‌هاي ماينينگ است.

 

برينز او اس پلاس (+Braiins OS)؛ يک فريمور بهينه

 

برينز براي نخستين بار در عرصه ساخت فريمور، با تاييد اين موضوع که دستگاه‌هاي ماينر S9 مي‌توانند از اي‌سيک بوست پشتيباني کنند، سر و صدا کرد. اين قابليت باعث افزايش بهره‌وري ماينرها در حدود کاهش 13 درصدي هزينه‌هاي برق مي‌شد.

و باعث تجديد نظر ما در خريد دستگاه ماينر مي شد.

جهت دسترسي تمامي ماينرها به اي‌سيک بوست، اين شرکت نسخه متن‌باز فريمور را که برينز او اس ناميده مي‌شد منتشر کرد. از آن زمان تا کنون، برينز با ايجاد جامعه‌اي قدرتمند از ماينرهايي که اي‌سيک بوست را در دستگاه‌‌هايشان به کار مي‌گيرند، به صورت جدي کار بر روي اين فريمور را ادامه داد.

هم‌اکنون اين شرکت پس از عرضه فريمور اي‌سيک بوست، به دنبال برداشتن گام بلند ديگري در زمينه‌ي فريمورها است. اين بار نوآوري برينز در بخش اتوتيونينگ است که طي اين فرايند، فرکانس‌ هر چيپ در هش‌برد دستگاه‌هاي اي‌سيک، جهت دستيابي به هش‌ريت بيشتر و افزايش بهره‌وري، بهينه مي‌گردد.

به عبارت ساده‌تر، برينز او اس پلاس سرويسي است که ماينرها با استفاده از آن مي‌توانند درآمد دستگاه‌هاي فعلي خود را بدون هيچگونه تغيير سخت‌افزاري افزايش دهند.

اين اولين فريمور اتوتيونينگ توسعه يافته توسط يک استخر استخراج بزرگ است. از طرفي براي افزايش هرچه بيشتر درآمد ماينرها، تمامي دستگاه‌هاي مجهز به اين فريمور که از استخر اسلاش پول استفاده کنند، مشمول 50 درصد تخفيف در کارمزدهاي اين استخر استخراج خواهند شد.

 

 

قابليت‌هاي کليدي +Braiins OS

 

علاوه بر افزايش هش‌ريت دستگاه‌ها و تخفيف کارمزدهاي استخر اسلاش پول براي دستگاه‌هايي که از اين فريمور استفاده مي‌کنند، برخي قابليت‌هاي ديگر نيز در اين فريمور گنجانده شده تا ماينرها را به سوي خود جذب کند.

قابليت ظريف اما مهمي که در برينز او اس پلاس وجود دارد، SSH آنلاکد شده است که به ماينرها امکان کنترل کامل دستگاه‌هايشان (مانند کنترل و مديريت از راه دور) را با هدف افزايش کارآمدي مي‌دهد.

از نظر بهره‌وري نيز بروزرساني‌ها و راه‌اندازي‌هاي سريع باعث به حداقل رساندن زمان از کار افتادگي‌ و نگهداري بدون دردسر دستگاه‌ها مي‌شود. علاوه‌بر اين، نظارت ويژه‌ي فريمور بر روي دماي دستگاه‌ها و خاموشي فن‌ها، برينز او اس پلاس را با سيستم‌هاي خنک‌کننده‌اي که محبوبيت فزاينده‌اي پيدا کرده‌اند سازگار کرده است.

برينز او اس پلاس در کنار باس‌ماينر پلاس عرضه شده که جايگزين کاملا مناسبي براي CGminer بوده و با زبان برنامه‌نويسي Rust نوشته شده است. باس‌ماينر پلاس که با نسخه اول استراتوم نيز سازگار است، به همراه پروتکل جديد ماينينگ Startum V2 عرضه شده است. اين بدان معني است که استخراج‌کنندگان قادر خواهند بود که عمليات خود را ساده‌سازي کرده، بهره‌وري اطلاعات را افزايش داده و از خود در مقابل دزدي هش‌ريت محافظت کنند.

 

علاوه بر افزايش هش‌ريت دستگاه‌ها و تخفيف کارمزدهاي استخر اسلاش پول براي دستگاه‌هايي
که از اين فريمور استفاده مي‌کنند، برخي قابليت‌هاي ديگر نيز در اين فريمور
گنجانده شده تا ماينر ها را به سوي خود جذب کند.

قابليت ظريف اما مهمي که در برينز او اس پلاس وجود دارد، SSH آنلاکد شده است که به  ماينر ها امکان کنترل کامل دستگاه‌هايشان (مانند کنترل و مديريت از راه دور) را با هدف افزايش کارآمدي مي‌دهد.

از نظر بهره‌وري نيز بروزرساني‌ها و راه‌اندازي‌هاي سريع باعث به حداقل رساندن زمان
از کار افتادگي‌ و نگهداري بدون دردسر دستگاه‌ها مي‌شود. علاوه‌بر اين، نظارت ويژه‌ي
فريمور بر روي دماي دستگاه‌ها و خاموشي فن‌ها، برينز او اس پلاس را با سيستم‌هاي
خنک‌کننده‌اي که محبوبيت فزاينده‌اي پيدا کرده‌اند سازگار کرده است.

برينز او اس پلاس در کنار باس‌ ماينر پلاس (+BOSminer) عرضه شده که جايگزين کاملا مناسبي براي CGminer بوده و با زبان برنامه‌نويسي Rust نوشته شده است. باس‌ ماينر  پلاس که با نسخه اول استراتوم نيز سازگار است، به همراه پروتکل جديد ماينينگ Startum V2 عرضه شده است. اين بدان معني است که استخراج کنندگان قادر خواهند بود که عمليات خود را ساده‌سازي کرده، بهره‌وري اطلاعات را افزايش داده و از خود در مقابل دزدي هش‌ريت محافظت کنند.

 

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 3
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 4
  • آی پی دیروز : 18
  • بازدید امروز : 6
  • باردید دیروز : 17
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 23
  • بازدید ماه : 50
  • بازدید سال : 184
  • بازدید کلی : 238